Grupurile FCA și PSA au semnat acordul de fuzionare. Cine este noul șef al concernului

Fiat-Chrysler Automobiles și Groupe PSA s-au unit oficial, devenind astfel al patrulea cel mai mare concern auto din lume.

Citește și:

Maserati pregătește un model pur-sânge pentru anul 2020. Iată primele imagini

Jeep Grand Cherokee Trackhawk devine cel mai rapid SUV pe gheață

La două luni de la inițierea tratativelor privind o viitoare unire, Carlos Tavares (Groupe PSA) și Mike Manley (Fiat Chrysler Automobiles) și-au dat mâna și au anunțat formarea acestui nou concern. La conducerea acestuia va sta, în primii cinci ani, Carlos Tavares, care va fi totodată și membru al consiliului director.

Așa cum a fost anunțat inițial, consiliul de conducere va fi format din 11 membri – cinci vor fi desemnați de către FCA investitorii săi, iar cinci vor fi aleși de către PSA și investitorii săi.

„Fuzionarea noastră este o imensă oportunitate de a ocupa o poziție mai puternică pe piața auto, căutând să facem transiția către mobilitatea curată, sigură și sustenabilă și totodată să livrăm clienților noștri produse, tehnologii și servicii de clasă’, a declarat Tavares.

„Aceasta este o unire a două companii cu mărci incredibile și cu forță de muncă dedicată și calificată. Amândouă s-au confruntat cu vremuri din cele mai dificile și au ieșit din ele concurenți agili, inteligenți, formidabili. Oamenii noștri au un numitor comun – acela de a vedea provocările ca oportunități’, a completat Mike Manley, CEO-ul FCA.

Cu încasări anuale estimate la circa 170 de miliarde de euro, noul concern se clasifică pe poziția a patra în topul celor mai mari producători de automobile din lume, după Grupul Volkswagen, Toyota și Alianța Renault-Nissan. Evaluarea la bursă (cumulată) este de 42 de miliarde de euro, cu circa 8,7 milioane de mașini produse anual.

Urmează să aflăm particularitățile acestei uniuni în termeni de logistică și producție; în acest moment știm doar că două din trei mașini produse de FCA-PSA vor avea platformă comună.

Adaugă un comentariu