Jeep Grand Cherokee Trackhawk devine cel mai rapid SUV pe gheață

Un record mai neobișnuit a fost stabilit zilele trecute de americanii de la Jeep la bordul celui mai puternic SUV fabricat de aceștia. Grand Cherokee Trackhawk a devenit cel mai rapid SUV pe gheață, iar evenimentul s-a desfășurat în cadrul festivalului anual desfășurat la lacul Baikal din Rusia.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk are sub capotă un propulsor V8 HEMI de 6,2 litri cu 717 CP împrumutat de la Dodge Challenger Hellcat. Acesta este ajutat de un compresor mecanic, iar cuplul maxim ajunge la 875 Nm.

Lacul Baikal este situat în sudul Siberiei și reprezintă cea mai mare rezervă de apă dulce din lume (23% din totalul de rezerve de apă dulce de pe Terra). De asemenea, este cel mai adânc lac din lume, ajungând la 1637 m adâncime.

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

Pentru a realiza acest record, Jeep a renunțat la câteva elemente ale mașinii pentru a micșora masa mașinii, iar nivelul combustibilului a fost suficient doar pentru a parcurge cei 12 kilometri ai pistei de gheață de pe lacul Baikal.

Autoturismul a reușit să atingă o viteză maximă de 280 km/h, iar viteza medie, măsurată pe un kilometru a fost de 257 km/h, astfel fiind cel mai rapid SUV din lume pe gheață. Încercarea a respectat regulile stricte ale Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) și a fost confirmată de Federația Automobilistică Rusească (RAF).

Atunci când nu se află pe gheață, super SUV-ul celor de la Jeep poate atinge o viteză maximă de 290 km/h. Doar Lamborghini Urus (V-max 305 km/h) și Bentley Bentayga Speed (V-max 306 km/h) sunt mai rapide.

Adaugă un comentariu