Bentley prezintă Bentayga Speed – cel mai rapid SUV din lume

Rețeta SUV s-a dovedit a fi câștigătoare pentru producătorii autoturismelor de lux, Bentley și Rolls Royce. Astfel, Bentley celebrează acest lucru prin lansarea modelului de performanță Bentayga Speed.

Bentley Bentayga Speed se laudă cu o viteză maximă de 306 km/h. În acest moment, este cel mai rapid SUV produs în serie din lume. Reușește să fie mai rapid cu 1 km/h decât Lamborghini Urus (viteză maximă: 305 km/h), în timp ce accelerația de la 0-100 km/h se desfășoară în doar 3,9 secunde.

Puterea maximă de 635 CP este livrată cu ajutorul unui propulsor W12 de șase litri, ce oferă un cuplu maxim de 900 Nm. Motorul este legat la o transmisie automată cu opt trepte care oferă mai multe moduri de condus, de la Comfort la Sport, dar oferă și opțiunea reglării individuale a setărilor în modul Custom.

Modul Sport a fost recalibrat special pentru Bentayga Speed și oferă un răspuns mai bun al motorului, în timp ce suspensia Bentley Dynamic Ride a primit diverse îmbunătățiri. Aceasta utilizează sistemul de 48 V și reduce semnificativ ruliul mașinii de 2,5 tone.

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Exteriorul lui Bentayga Speed a primit blocuri optice cu tentă închisă, o grila fontală mai agresivă, praguri în culoarea caroseriei, dar și un spoiler generos amplasat pe hayon. Jantele de 22 de inchi sunt concepute special pentru această versiune și pot fi comandate în trei variante de culoare.

Interiorul adoptă o temă închisă de culoare, iar elementele din fibră de carbon accentuează sportivitatea indusă de modelul Speed. Materialul Alcantara își face loc pentru prima dată într-un model Bentley și îmbracă bordul, volanul și scaunele.

Lista de opționale include un pachet de frâne ceramice, scaune electrice ajustabile pe 22 de direcții cu funcție de masaj, lumină ambientală, dar și un pachet exclusiv de entertainment pentru pasagerii din spate.

Adaugă un comentariu