Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Peste 67.000 de autoturisme din România au fost verificate în 2018 de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră. Dintre acestea, jumătate prezentau diverse probleme, iar 3.500 prezentau pericol iminent de accident.

Până la sfârșitul anului, au fost aplicate aproximativ 23.000 de amenzi și au fost retrase 17.678 de certificate de înmatriculare. De asemenea, aproape 500 permise au fost reținute.

Și mai grav este că aproximativ 3.500 de autoturisme prezentau pericol iminent de accident. Cele mai comune probleme au fost depistate la instalația de iluminare și semnalizare, dar și la sistemul de reducere a emisiilor. Să nu uităm că în România încă se practică eliminarea filtrelor de particule.

Alte autoturisme aveau punțile, jantele, anvelopele și sistemul de suspensie în stare avansată de degradare. Unii conducători aveau vizibilitatea limitată de diverse accesorii și inscriptii lipite în geam.
 

Citește și:

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Cele mai grave probleme au fost descoperite la sistemele de frânare, dar și la direcție. De asemenea, a fost stabilit faptul că una din zece mașini (din cele trase pe dreapta) poluau peste limita legală admisă.

Unii șoferi au mers și mai departe, aproximativ 2% dintre vehiculele verificate nu aveau ITP valabil sau chiar mai rău, era fals sau anulat.

În cazul în care certificatul de înmatriculare a fost reținut, acesta poate fi redobândit doar după efectuarea unei inspecții tehnice efectuate la reprezentanțele Registrului Auto Român din țară.

Roxana Dima, purtător de cuvânt RAR a declarat câ: Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Sursa: Facebook – Registrul Auto Român.

Adaugă un comentariu