Ești credincios? Ai putea lua o amendă usturătoare pentru asta!

De cele mai multe ori, șoferii aleg să-și arate credința pentru Dumnezeu prin afișarea unor cruci și cruciulițe de diverse dimensiuni pe parbrizul mașinii pe care o conduc.

Unii ajung să-și pună sfintele obiecte chiar și pe geamurile laterale sau pe lunetă atunci când nu mai au loc să-și manifeste credința doar cu 'ajutorul' parbrizului.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Din pacate pentru aceștia, legislația rutieră este clară: 'aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea' este o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni.

Ceea ce înseamnă o posibilă amendă de aproape 3.000 lei pentru orice șofer care ține cruciulițe în parbriz, printre altele.

Accesoriile enumerate în codul rutier sunt urmatoarele: odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase, suporturi pentru diverse dispozitive electronice, etc.

Alte obiecte care reduc vizibilitatea sunt vinietele adunate de-a lungul timpului, diverse abțipilduri precum și cazurile nefericite în care se dorește amintirea unei persoane dragi care a trecut în neființă prin lipirea pozei acesteia pe geamurile autoturismului. Da, puteți primi amendă pentru oricare dintre cele de mai sus!

În plus, unii șoferi încă trăiesc cu impresia că pot păcăli aparatele radar ale polițiștilor dacă își atârnă de oglinda interioară CD-uri cu muzica preferată. Dar aceștia nu fac decât sa-i orbească pe ceilalți participanți la trafic atunci când soarele se reflectă din aceste CD-uri. Și ei riscă o amendă, dacă agentul constatator va considera că vizibilitatea este obstrucționată de mediul de stocare.

Adaugă un comentariu