Lexus a lansat prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Lexus a lansat prima mașină de serie din lume oferită fără oglinzi laterale. Vorbim despre modelul ES, care va renunța la oglinzile clasice în favoarea unui set de camere video și monitoare.

Cei de la Lexus au reușit să-i întreacă pe nemții de la Audi în această cursă, cu toate că modelul ES în varianta fără oglinzi laterale este vândut în prezent doar pe piața din Japonia. Legislația din alte țări nu le permite niponilor să se mândrească cu această tehnologie și pe alte piețe.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Mercedes-Benz GLE: Schimbare de look pentru noua generație!

 

Prima mașină de serie vândută fără oglinzi laterale, Lexus ES, are tehnologia 'Digital Outer Mirrors' pe lista de dotări, nefiind prezentată ca fiind fără oglinzi laterale. Niponii prezintă noul sistem drept o soluție pentru reducerea zgomotelor aerodinamice create de vânt și pentru a îmbunătăți vizibilitatea prin eliminarea unghiului mort al oglinzilor clasice.

Imaginile captate de camere sunt afișate pe o pereche de monitoare de cinci inch, poziționate la interior. Un amănunt interesant este faptul că aceste camere video vor mări imaginea de pe o parte atunci când șoferul semnalizează în direcția respectivă, pentru a-l ajuta pe șofer să vadă mai bine dacă există un alt vehicul pe banda pe care vrea să intre. Desigur, șoferul va putea să regleze ce vede în ambele oglinzi, la fel ca la o mașină obișnuită.

Pe timpul nopții, imaginile captate sunt îmbunătățite pentru un plus de vizibilitate, iar cei de la Lexus afirmă că zăpada și ploaia nu se vor acumula pe lentilă datorită modului în care au fost proiectate carcasele celor două camere. În orice caz, acestea sunt încălzite pentru a preveni aburirea lentilei.

Audi era pe cale să lanseze SUV-ul electric e-tron quattro cu un sistem de camere video pentru înlocuirea oglinzilor laterale. Marca germană ar fi putut să fie prima care lansează acest sistem, dar a fost surclasată de Lexus în această direcție. Ce-I drept, modelul Lexus ES este vândut în această configurație doar pe piața din Japonia.

Adaugă un comentariu