Toyota va rechema în service un milion de mașini

Toyota va rechema în service un milion de mașini la nivel global pentru le verifica instalația electrică.

Este vorba despre modele echipate cu sistem hibrid fabricate între 2005 și 2018, dintre care 192,000 au fost vândute pe piața din SUA. Cei de la Toyota au descoperit că există un risc de incendiu din cauza cablajului conectat la unitatea de control a sistemului hibrid. O porțiune a cablajului ar putea să ia contact cu capacul unității respective și apoi să își piardă izolația în timp.

Citește și:

Renault nu va mai comercializa modele Dacia în Rusia după înlocuirea lui Logan

Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Ce nu știai despre polita RCA: În ce condiții nu trebuie plătită?

Atenție, șoferi! S-a schimbat programul serviciilor de permise și înmatriculări

 

În cazul în care unitatea de control a sistemului hibrid va genera suficientă căldură, există riscul unui scurtcircuit în urma uzurii accentuate provocate izolației. În situația descrisă, există riscul generării de căldură suplimentară, care poate deveni un risc de incendiu pentru aceste vehicule.

Cei de la Toyota vor inspecta în service vehiculele rechemate pentru a observa cablajele electrice de sub capotă. Dacă există un cablaj cu izolația afectată, aceasta va fi reparată prin izolarea zonelor problematice. Însă, dacă miezul cablului este expus, Toyota va înlocui gratuit toate cablurile instalației cu elemente care au un manșon de protecție.

La fel ca la orice rechemare în service, reparația este gratuită. Proprietarii cunoscuți ai acestor vehicule vor fi contactați direct de Toyota prin poștă începând cu cea de-a doua parte a lunii septembrie 2018. Cei care au cumpărat un vehicul hibrid marca Toyota, fabricat între 2005 și 2018, se pot interesa telefonic sau pe e-mail la orice reprezentanță autorizată pentru a afla dacă vehiculul lor face parte din această campanie de rechemare în service.

 

Adaugă un comentariu