Atenție, șoferi! S-a schimbat programul serviciilor de permise și înmatriculări

Programul serviciilor de permise și înmatriculări auto va reveni la normal, după ce în luna august acestea au funcționat după un orar prelungit.

În luna august, aceste servicii au funcționat cu orar prelungit, ca urmare a numeroaselor cereri de înmatriculare generate de intrarea în vigoare a Regulamentului Comisie Europene nr. 1151/2017. Acesta prevede obligativitatea înmatriculării vehiculele noi din categoria M1, M2 şi NI clasa I – omologate NDEC, până la data de 31 august 2018.

Luna august a reprezentat o perioada de vârf din punct de vedere al cererilor de înmatriculare și eliberare a permiselor de conducere, fiind eliberat un număr record de certificate de înmatriculare – 154.901, reprezentând o creștere cu 26% față de media lunară 2018, și 97.491 permise de conducere, reprezentând o creștere cu 13%.

Citește și:

Renault nu va mai comercializa modele Dacia în Rusia după înlocuirea lui Logan

Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Video: Vezi cum dispare un pod afectat de inundații

Volkswagen: Jumătate dintre modelele importante au omologare WLTP

Autostrăzi cu taxă în România: Cât va costa să mergi 100 de kilometri?

 

Astfel, până la data de 31 august 2018 au fost înmatriculate 33.909 vehicule noi, ceea ce reprezintă o creștere de 142% față de media lunară.

Pentru a susține acest flux crescut, serviciile publice comunitare de eliberare a permiselor de conducere și înmatricularea vehiculelor din 14 județe au avut programul de lucru prelungit cu două ore, în perioada 16 – 31 august 2018. Începând cu data de 3 septembrie, serviciile respective au revenit la programul normal de lucru stabilit la nivelul fiecărui județ.

Pentru a afla care este programul serviciilor de permise și înmatriculări stabilit pentru fiecare județ și ce acte sunt necesare pentru eliberarea documentelor solicitate, recomandăm consultarea paginilor de internet ale  instituțiilor prefectului din fiecare județ.

Adaugă un comentariu