Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Mercedes Vision Urbanetic este cel mai recent concept expus de marca germană și reprezintă viziunea companiei asupra viitorului serviciilor de transport.

La fel ca omologii lor, cei de la Daimler s-au gândit la soluții pentru 'mașina sub formă de serviciu', adică un produs diferit de ceea ce era obișnuit să ofere un constructor de automobile: echivalentul din viitor al închirierii unei mașini. Serviciile acestea există deja, iar românii pot să le acceseze până la un punct, însă Mercedes s-a gândit mai departe la momentele în care aceste vehicule nu vor mai avea nevoie de șofer.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Galerie foto BMW X5 xDrive45e: Noul hibrid plug-in al mărcii germane

 

În timp ce alți producători s-au gândit la modele cu două, patru, sau cinci locuri, Mercedes Vision Urbanetic poate să transporte până la 12 pasageri. Există și o variantă de marfă, care va putea să găzduiască până la 10 paleți și are un spațiu de încărcare lung de 3.7 metri.

Pentru că nu are nevoie de șofer și este 100% electric, clienții care vor dori o 'mașină ca serviciu' din partea celor de la Mercedes nu vor avea nevoie de permis de conducere  dacă vor alege un asemenea model. Totul va funcționa ca la un taxi, doar că nu vei interacționa cu șoferul și nu va trebui să plătești în numerar.

Mercedes a prezentat și o idee prin care aceste modele ar putea fi utilizate și pe post de transport public în anumite zone. Imaginați-vă o asemenea soluție în locul unor microbuze murdare folosite în localitățile din jurul Bucureștiului! Din păcate, mai durează câțiva ani până când o variantă de serie a unui asemenea model va fi disponibilă pe piață.

În acest moment, nu avem confirmarea intenției unei variante de serie a lui Mercedes Vision Urbanetic, însă probabil că va exista un model de serie care va oferi acest serviciu odată ce rivalii din segmentul premium vor lansa servicii similare.

Adaugă un comentariu