Galerie foto BMW X5 xDrive45e: Noul hibrid plug-in al mărcii germane

BMW X5 xDrive45e este denumirea hibridului plug-in pentru noua generație a lui X5.

Acesta a debutat la trei luni de la prezentarea noului X5 și va fi disponibil comercial din 2019. Noul model poartă și sufixul iPerformance, așa cum se întâmplă cu toate hibridele noi din gama BMW.

Spre deosebire de predecesorul său, X5 xDrive40e, noul X5 xDrive45e are un motor cu șase cilindri în linie. Acesta este turbo și alimentat cu benzină, la fel ca în cazul predecesorului, dar dezvoltă acum 286 CP. Motorul electric al sistemului hibrid oferă 112 CP, mai mult decât motoarele termice ale unor autoturisme convenționale.

Citește și:

Renault nu va mai comercializa modele Dacia în Rusia după înlocuirea lui Logan

Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Video: Vezi cum dispare un pod afectat de inundații

Volkswagen: Jumătate dintre modelele importante au omologare WLTP

Autostrăzi cu taxă în România: Cât va costa să mergi 100 de kilometri?

 

Împreună, cele două motoare oferă 394 CP și 600 Nm. Resursele sunt suficiente pentru o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5.6 secunde și o viteză maximă de 235 km/h. Vorbim despre o secundă în minus până la 100 km/h și de 81 CP în plus față de vechiul model. Valorile de consum încă nu au fost prezentate, dar BMW afirmă că noul X5 xDrive45e poate rula până la 80 de kilometri în modul 100% electric, semnificativ mai mult decât predecesorul său.

A crescut și viteza maximă de rulare în modul 100% electric, de la 120 km/h la 140 km/h. La fel ca alte variante ale noului X5, BMW oferă un sistem de direcție integrală opțional în gama X5 hibrid plug-in.

Transmisia standard este o cutie de viteze automată cu opt trepte, iar unitatea Steptronic este cuplată unui sistem de tracțiune integrală permanentă xDrive. Suspensia este pneumatică pe ambele punți, iar amortizoarele au auto-reglare controlată electronic. Odată cu lansarea comercială vom avea și prețul noii variante hibride plug-in a lui X5, împreună cu datele de consum în ciclul WLTP.

Adaugă un comentariu