ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Toate mașinile second-hand aduse în România cu scopul de a fi revândute vor fi verificate de Direcția Generală Antifraudă din cadrul ANAF.

Sunt vizate autovehiculele de ocazie neînmatriculate în România, care provin din alte state ale Uniunii Europene și pentru care nu s-a plătit TVA în țara de origine. Această situație este comună în industrie, în special în cazul celor care fac comerț cu mașini rulate la prețuri mai mici decât cele ale pieței.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Atunci când achiziționați o mașină second-hand trebuie să fiți atenți la foarte multe lucruri. Trebuie să vă uitați la starea generală a autoturismului, la posibilitatea ca vehiculul să aibă rulajul modificat și la diversele probleme mecanice care au fost rezolvate de mântuială doar pentru a facilita o vânzare cât mai rapidă.

Un preț mic de vânzare ar trebui sa ridice un mare semn de întrebare pentru potențialii cumpărători. Astfel, pentru a fi siguri ca nu sunteți implicați într-o înșelăciune sau victima acesteia, ANAF recomandă să evitați plata în numerar a autoturismului.

Un alt element la care trebuie să acordați atenție sporită este faptul că, de multe ori, autoturismele second hand se vând fără toate documentele. Solicitați actul de proprietate asupra autoturismului și verificați prețul la care s-a cumpărat din statul de unde a fost importat. În cazul în care prețul este mai mic, sunt șanse ca vânzătorul să nu fi achitat TVA în țara respectivă.

Atunci când TVA-ul (Mwst/WATT/BTW/IVA) de pe factura inițială este zero, prețul de revânzare în România de pe factura emisă de firma românească trebuie să includă TVA (19%), cu excepția precizării aplicării regimului de TVA la marja de profit direct pe factură.

În cazul în care se evită plata TVA la achiziționarea unei mașini second hand, proprietarii acestor autoturisme trebuie să știe vă vor fi obligați să furnizeze atât explicații detaliate despre tranzacție, cât și despre gradul de cunoaștere al situației.

Foto: ANAF

    Neamtul49 says:

    Mori de ras e o reclama proasta pentru dealerii de masini de la noi decat sa te complici sa cumperi de la ei apoi sa te intrebe anaf ul,mai bine te duci tu in Germania cu cineva care stie germana sau cumperi de la un samsar persoana fizica de incredere,cu firmele auto vad ca mai mult te complici garantia aia de 6 luni pe care dau nu e foarte relevant ,daca cumperi masini mai scumpe mergi la ei.

Adaugă un comentariu