Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Autostrada Brașov-Comarnic, un proiect pe care încă nu l-am văzut în lucru, are un nou studiu preliminar.

De data aceasta, o echipă de experți a calculat valoarea taxei de acces pentru șoferii care o vor folosi. Valorile nu au fost publice, însă documentul realizat de acești specialiști a fost publicat în Monitorul Oficial, de unde cei de la Mediafax au preluat și publicat informațiile esențiale.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Simone Tempestini este campion CNRD 2018

 

Autostrada care merge de la Ploiești la Brașov a fost împărțită în trei sectoare de cei care au realizat studiul pe care îl cităm în acest material. Primul segment leagă Ploiești de Comarnic și are 48 de kilometri și 600 de metri. Următorul segment este de la Comarnic până la predeal și are 36 de kilometri și 200 de metri. Cel de-al treilea segment, dintre Predeal și Brașov, are o lungime de 22 de kilometri.

Viitoarea autostradă va fi construită în regim de parteneriat public-privat și contractul cercetează posibilitatea operării investiției în acest regim până în anul 2043. Din moment ce nu este clar din acel contract când va fi gata noua autostradă, este greu de spus cât de lungă va fi perioada în care parteneriatul public-privat va opera acest segment de drum.

Însă, potrivit respectivului document, un șofer va trebui să plătească o taxă de 6,3 euro la suta de kilometri pentru un vehicul ‘ușor’, adică un autoturism sau autoutilitară de până la 3,5 tone.

În cazul unui vehicul greu, adică orice trece de 3,5 tone și nu este un vehicul de pasageri, taxa ar fi de 8,8 euro la suta de kilometri. Autocarele și autobuzele care vor circula pe viitoarea autostradă ar urma să plătească 12,6 euro la suta de kilometri, estimează experții care au elaborat un studiu preliminar al autostrăzii Brașov-Comarnic.

Trebuie să menționăm că valorile citate sunt tarifele maximale inițiale, deci există posibilitatea unor taxe mai mari în viitor, respectiv a unor taxe mai mici în primă fază.

Adaugă un comentariu