Simone Tempestini este campion matematic în CNRD 2018

Simone Tempestini este învingătorul Raliului Iașiului Centenar, ceea ce îl face campion matematic în sezonul 2018 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu a reușit să învingă în nouă din cele 10 probe speciale derulate la Raliul Iașiului, singura în care nu au obținut prima poziție fiind în super-speciala numită Râpa Galbenă. Aceasta este derulată în orașul Iași și are mai multe momente spectaculoase pentru cei care privesc de pe margine.

Lupta pentru titlul de campion al CNRD 2018 s-a dat în acest sezon între Simone Tempestini și Valentin Porcișteanu. Ambii concurează cu modele R5, însă abandonul piteșteanului în penultima probă l-a lăsat pe clujean să se bucure de un ecart care nu mai poate fi recuperat în contextul în care mai există o singură etapă de raliu în acest sezon.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Galerie foto BMW X5 xDrive45e: Noul hibrid plug-in al mărcii germane

 

Este cea de-a doua victorie la general la Raliul Iașiului pentru Simone Tempestini, pilot care are 22 de probe câștigate la Iași în toate participările sale la această competiție. Recordul acesta este egalat de Gergo Szabo și Dan Gîrtofan, în timp ce Titi Aur este singurul pilot din CNR cu trei victorii la Raliul Iașiului până în prezent.

Echipajul Bogdan Marișca/Karoly Borbely a ocupat a doua poziție în clasamentul general de la Raliul Iașiului. Bogdan Marișca este campionul en-titre, dar a schimbat copilotul pentru sezonul 2018 în timp ce a păstrat echipa și mașina campioană, un Ford Fiesta R5. Locul trei pe podium a revenit echipajului format din Gergo Szabo/Levente Csergzy. Fostul dublu campion național a pilotat un Mitsubishi Lancer Evo, fiind cu singura mașină de Clasă 3 de pe podiumul de la Iași.

Simone Tempestini a alerga cu Citroen C3 R5 în majoritatea etapelor de raliu la care s-a înscris în 2018, iar Sergiu Itu i-a fost alături la fiecare dintre acestea. Dacă Simone Tempestini este la cel de-al treilea titlu de campion absolut de raliuri în România, Sergiu Itu este pentru prima dată în această postură. Ambii sunt membri ai Napoca Rally Academy, o echipă din Cluj cu un parcurs constant în ultimii ani.

Adaugă un comentariu