Dacia Duster 1.3 TCe: Listele de comenzi sunt deschise și în România!

Dacia Duster 1.3 TCe este disponibil pentru comandă pe piața din România. Vorbim despre cel mai puternic model de serie oferit vreodată de producătorul argeșean.

Noul Duster 1.3 TCe este oferit la momentul lansării doar într-o configurație cu tracțiune față. Cea de-a doua jumătate a anului curent va marca deschiderea comenzilor pentru Duster 1.3 TCe cu tracțiune integrală.

Citește și:

Ferrari a fost numit cel mai puternic brand din lume

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Apple renunță la mașina autonomă? 200 de angajați au părăsit proiectul

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Recompensă de 1000 de EURO! Ai văzut această mașină?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Agregatul este disponibil în două variante de putere: 130 CP și 150 CP. După cum știați deja, motorul 1.3 TCe este înlocuitorul unității 1.2 TCe, care a fost retrasă din producție în a doua parte a anului 2018.

Unitatea 1.3 TCe a fost dezvotlată de Alianța Renault-Nissan în colaborare cu Daimler și a fost prezentată în premieră pentru Duster în luna octombrie a anului 2018, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Propulsorul prezintă injecție directă, o turbosuflantă și un filtru de particule. Desigur, motorul respectă normele Euro 6d-TEMP, așa cum era normal din punct de vedere legislativ.

Motorul cel nou din gama Dacia are bloc motor din aluminiu și prezintă o tehnică inovatoare de tratare a interiorului cilindrilor. Soluția tehnică utilizată de Alianța Renault-Nissan și de Daimler reduce frecările și îmbunătățește eficiența motorizării.

Începând de astăzi, 30 ianuarie 2019, românii vor putea plasa comenzi pentru Dacia Duster 1.3 TCe în echipările Comfort și Prestige, ambele doar cu tracțiune față. Cea mai accesibilă variantă pleacă de la 15.250 de euro cu TVA inclus pentru un Duster 1.3 TCe în echiparea Comfort și cu motorul de 130 CP.

Pentru cea mai puternică mașină de serie oferită vreodată de Dacia, un client din România va plăti 17.500 de euro pentru un Duster 1.3 TCe Prestige, echipat și cu jante din aluminiu de 17 inchi diametru și cu propulsorul de 150 CP.

Actualul director general al Automobile Dacia a dezvăluit într-un interviu că marca va oferi la o dată ulterioară și o versiune 4×4 cu transmisie automată a lui Duster, fără a preciza configurația precisă a acesteia sau o dată de lansare.

 

  Logan says:

  Pentru Logan nu exista?

  Nu, nu este oferit și pentru Logan motorul 1.3 TCe.

  ALEXX says:

  MAI CORECT SPUS MERCEDES CU MOTOR DE DACIA.
  ….au apus vremurile….

  Costel says:

  Da, frumos acest SUV dar nu cred ca asta e cel mai important lucru
  de ce nu se spune cste stele a primit la testul Euro NCAP Dacia Duster. Sau viata si integritatea pasagerilor nu e importanta ?

Adaugă un comentariu