Apple renunță la mașina autonomă? 200 de angajați au părăsit proiectul

Planurile Apple pentru dezvoltarea unei mașini autonome devin din ce în ce mai neclare. Pe de o parte, reprezentanții companiei susțin în comunicate de presă că văd o „oportunitate imensă’ în acest domeniu. Pe de altă parte, concediază sute de angajați care lucrau tocmai la tehnologia autonomă.

Potrivit jurnaliștilor americani de la CNBC, Apple a eliminat 200 de posturi implicate în proiectul Titan, care urmărea dezvoltarea unui vehicul autonom de ultimă generație. Deși compania a renunțat în 2016 la ideea de a construi cap-coadă o mașină care se conduce singură, Apple a continuat să exploreze acest domeniu prin dezvoltarea sistemului tehnologic necesar, care urma să fie integrat într-un vehicul produs de altă companie. Din câte se pare, nici acest software nu mai reprezintă o prioritate.

Citește și:

Ferrari a fost numit cel mai puternic brand din lume

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Recompensă de 1000 de EURO! Ai văzut această mașină?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Restructurările pot fi interpretate și ca o consecință a managementului relativ nou. În august 2018, Apple l-a recrutat pe Doug Field, fost vicepreședinte al departamentului de inginerie din cadrul Tesla. Acesta a preluat conducerea proiectului Titan alături de Bob Mansfield, vicepreședintele departamentului hardware al Apple.

Alți angajați excluși din proiectul Titan și-au păstrat locul de muncă în cadrul companiei, dar au fost transferați în alte departamente. Accentul se pune pe divizia de învățare automată, după cum a declarat pentru CNBC un purtător de cuvânt al companiei: „Avem o echipă incredibil de talentată care lucrează la sisteme autonome și tehnologii asociate. Pe măsură ce echipa își concentrează munca în diferite zone-cheie în 2019, unele grupuri sunt transferate pe proiecte din alte părți ale companiei, unde vor susține învățarea automată și alte inițiative’.

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu