Geely FY11 – chinezii atacă segmentul SUV coupé

Producătorul chinez a dezvăluit primele imagini oficiale cu Geely FY11. Modelul este dezvoltat pe platforma Compact Modular Architecture (CMA), pe care a fost conceput și Volvo XC40.

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

 

Geely este unul din cei mai importanți jucători pe piața auto locală, dar și cel mai mare producător privat de autoturisme din China. Compania produce mașini din 1997 și deține drepturile mai multor branduri cunoscute, cum ar fi Volvo, Polestar, Lotus și London Taxi Co.

Fiind construit pe platforma tehnică a lui Volvo XC40, Geely FY11 va fi propulsat de același motor 2.0 turbo benzină cu 238 CP și 350 Nm cuplu. Modelul va beneficia de o variantă cu tracțiune față și de una cu tracțiune integrală.

Platforma Compact Modular Architecture (CMA) i-a permis producătorului să coboare garda la sol pentru un mai bun control și pentru un look mai agresiv'.

Chiar dacă este înrudit cu XC40, modelul chinezilor pare să 'împrumute' mai multe elemente de design de la BMW X4, iar producătorul promite un comportament îndreptat către sportivitate.

Geely FY11 va fi lansat oficial anul acesta, alături de alte două modele noi, un MPV și un sedan electric.

Adaugă un comentariu