Românii nu învață pentru examenul auto: doar 3 din 10 candidați trec proba teoretică

Proba teoretică a examenului auto se dovedește a fi o provocare din ce în ce mai mare pentru români. Față de situația din 2017, rata de promovare a scăzut anul trecut cu aproape 20%.

Doar 30% dintre românii care susțin examenul pentru obținerea permisului reușesc să treacă de proba teoretică. Statisticile au fost anunțate săptămâna aceasta de către Rodica Popescu, șeful Biroului de Informare Publică din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

 

Citește și…

Curtea Constituțională: radarele nu vor fi presemnalizate

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Dacia Duster Charisma: o nouă ediție specială a SUV-ului românesc

Dacia: mașină electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019: Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și până când

Când poți conduce după ce ai consumat alcool

 

Cu alte cuvinte, în 2018, doar trei români din zece au reușit să obțină minimumul de 22/26 puncte necesare promovării examenului teoretic. Procentajul este îngrijorător, având în vedere că rata de promovare în 2017 era de aproape 50%.

În ceea ce privește proba practică, problema este și mai gravă: „La proba practică, situaţia este similară şi ajung să obţină permisul numai 20% din 100 înscrişi’, a anunțat Rodica Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentanții DRPCIV nu își pot explica scăderea, dar subliniază o concluzie cât se poate de clară: „Tragem un semnal de alarmă că se învaţă din ce în ce mai puţin. Nu putem aprecia noi din ce cauză, însă este cert că se învaţă tot mai puţin’.

 

Sursa foto: pexels.com

Adaugă un comentariu