VIDEO: Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii

Evident că nu urmează nimic bun, dar experimentul rămâne interesant de urmărit (câtă vreme îl realizează altcineva).

Producătorii ruși ai canalului de YouTube „Garage 54′ au vrut să demonstreze că o LADA poate îndura absolut orice, că nu poate fi „ucisă’, chiar dacă vorbim despre un model antic. În acest scop, au apelat la clasicul experiment al turnării de Coca-Cola în rezervor pe post de combustibil. După ce sticla de doi litri a fost golită, un membru al echipei s-a urcat la volan și a pornit motorul.

Citește și:

Ferrari a fost numit cel mai puternic brand din lume

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Apple renunță la mașina autonomă? 200 de angajați au părăsit proiectul

Recompensă de 1000 de EURO! Ai văzut această mașină?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Românii nu învață pentru examenul auto

Totul părea în regulă inițial, dar trebuia să afle cât de departe poate ajunge LADA în acest condiții. 1,7 km a reușit mașina să se târâie, după care a cedat în mod previzibil.

La finalul experimentului, vloggerul a încercat să „resusciteze’ vehiculul golind circuitul de alimentare cu carburant și înlocuind filtrul de ulei. Spre bucuria lui, a funcționat: „Am dovedit ceea ce ne propuseserăm: mașinile rusești sunt întotdeauna dornice să funcționeze’.

Nu este prima oară când cineva încearcă să folosească Coca-Cola pe post de combustibil. Vloggerul TechRax a făcut același experiment de dragul unui clip viral pe YouTube, cobaiul fiind un BMW E46 325i din 2003. Un minut și jumătate a rezistat mașina înainte să-și dea duhul pe șosea, iar remedierea problemei l-a costat 135 de dolari (aproximativ 560 lei).

Este de la sine înțeles că nimeni nu ar trebui să reproducă această cascadorie inutilă. Eșecul este garantat, iar consecințele se resimt la portofel. Nu încercați asta acasă! Să ne amuzăm, în schimb, urmărind LADA în acțiune:

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/TechRax

Adaugă un comentariu