Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Un român a fost tras pe dreapta de poliția italiană după ce aparatul radar a avertizat că bicicleta lui circula mai repede decât unele mașini de pe șosea. Ceea ce părea inițial o eroare s-a dovedit a fi perfect adevărat: bărbatul își modificase vehiculul. Ingeniozitatea nu i-a fost apreciată, însă, de autorități.

Cotidianul italian „La Stampa’ povestește experiența recentă a unui român stabilit în peninsulă. În vârstă de 31 de ani, bărbatul și-a modificat bicicleta atașându-i un motor electric, astfel încât să poată depăși limita de 25 km/h. Într-adevăr, a reușit să împingă vehiculul dincolo de limite: testele autorităților au dezvăluit o viteză maximă de 60 km/h.

 

Citește și:

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Polițiștii l-au reținut în prima parte a lunii, când gonea prin comuna Tortona din provincia Alessandria. Nu doar că sistemul improvizat depășea limita de viteză impusă bicicletelor (25 km/h), dar era mai mare și decât cea asociată mopedurilor (45 km/h).

În aceste condiții, românul trebuia să-și înmatriculeze vehiculul, să plătească anual o asigurare și să dețină un permis de conducere pentru a avea drept de circulație pe drumuri publice. Nu bifa niciunul dintre criterii, astfel că poliția italiană l-a amendat cu 5.000 de euro. În plus, i-a fost confiscată bicicleta electrică improvizată.

„Acest fenoment este din ce în ce mai răspândit și reprezintă un pericol în trafic, pentru că bicicletele electrice nu pot garanta stabilitatea și siguranța frânării necesare în cazul atingerii unei asemenea viteze’, explică un purtător de cuvânt al poliției din Tortona.

Sursa foto: pxhere.com

Adaugă un comentariu