Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

Celebrele autostrăzi nemțești, pe care șoferii își împing vehiculele la viteza maximă constructivă, ar putea deveni o simplă amintire. Guvernul Germaniei pregătește o serie de măsuri pentru limitarea noxelor, iar una dintre ele presupune impunerea unei restricții de viteză pe absolut toate drumurile.

Din 1974 până în prezent, șoferii pot circula pe Autobahn fără să se uite la vitezometru. Există restricții pe anumite tronsoane, cum ar fi porțiunile aflate în lucru sau cele cu carosabil umed, dar în general limita de 130 km/h este o simplă recomandare.

 

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

 

Situația s-ar putea schimba în curând. Potrivit agenției Reuters, Guvernul Germaniei ia în calcul transformarea limitei de 130 km/h din recomandare în obligație. Impunerea restricției a fost propusă de Platforma Națională pentru Viitorul Mobilității, comisie special însărcinată cu diminuarea impactului negativ al transportului asupra mediului înconjurător.

Alte măsuri propuse în acest sens sunt: creșterea taxelor pe carburanți începând din anul 2023 și acordarea de vouchere pentru achiziționarea autoturismelor elctrice și hibride. Guvernul speră că astfel va reduce emisiile de gaze cu efect de seră, principala cauză a schimbărilor climatice radicale la nivel global.

Deocamdată, proiectul de lege este în stadiu de schiță. Propunerile specialiștilor urmează să fie integrate într-un text legislativ oficial, termenul-limită fiind sfârșitul lunii martie. Reprezentanții Guvernului speră să promulge noua lege încă de anul acesta, deși sunt conștienți că măsurile vor atrage nemulțumirea multor cetățeni.

Sursa foto: Flickr/Dirk Vorderstraße

Adaugă un comentariu