Record mondial: Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Constructorul chinez Changan a investit o avere în dezvoltarea de mașini autonome și, bineînțeles, voia ca lumea să afle acest lucru. Producătorul a ales să-și promoveze SUV-urile CS55 într-un mod inedit: intrând în cartea recordurilor pentru cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată!

În noiembrie 2018, constructorul chinez Changan a stabilit un record istoric, organizând cea mai mare paradă de mașini autonome văzută vreodată. 55 de SUV-uri Changan CS55 au „mărșăluit’ în coloană timp de 9:07 minute, pe o distanță de 3,2 km, cu viteza de 30 km/h, fără ca șoferii să apese vreun buton sau să calce vreo pedală. Chiar și așa, un om a stat la volanul fiecărui autoturism, pentru eventualitatea în care ceva ar fi mers prost și necesita intervenție umană.

Singura gafă a fost făcută nu de sistemul autonom, ci tocmai de unul dintre pasageri/șoferi. Acesta a preluat controlul mașinii, la un moment dat, motiv pentru care a fost descalificat. Din totalul de 56 de vehicule participante, Guinness a stabilit oficial că 55 au asigurat, într-adevăr, cea mai mare paradă de vehicule autonome din toate timpurile.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Vicepreședintele executiv al Changan, Tan Benhong, a ținut un scurt discurs la finalul evenimentului: „Inteligența artificială și noua energie a automobilelor sunt un trend foarte important pentru viitorul dezvoltării autoturismelor. Fiind primul brand din lume care stabilește acest record, vom depune mai multe eforturi în domeniul inteligenței’.

Apropo de recorduri mondiale din sfera auto: v-ați întrebat vreodată cum arată cea mai lungă mașină din istorie? Răspunsul vă așteaptă aici.

 

Sursa foto: Guinnes World Records

Adaugă un comentariu