Ferrari GTC4Lusso vs. Porsche Panamera: Test de frâne în condiții extreme

Îndrăgita emisiune Top Gear se pregătește de debutul celui de-al 26-lea sezon al său, iar noul clip promo ne dă speranțe pentru noi episoade memorabile. 

Matt LeBlanc și Chris Harris se iau la întrecere pe pista unui aeroport, pentru a vedea ce mașină are sistem de frânare superior: Ferrari GTC4Lusso sau Porsche Panamera Turbo Sport Turismo?

Experimentul nu s-a desfășurat pe orice pistă, ci pe una care se încheie abrupt pe malul mării. Cei doi prezentatori Top Gear au încercat să accelereze cât mai mult și să frâneze cât mai târziu posibil, (de preferat) fără ca mașinile să ajungă în apă.

Matt LeBlanc și-a ales un Ferrari GTC4Lusso, echipat cu un propulsor V12 aspirat, de 6.262 centimetri cubi, care asigură 690 CP. Cuplul maxim al agregatului este de 697 Nm, iar acesta este atins la 5.750 rpm, în timp ce puterea maximă sosește la 8.000 rpm. Pentru curioși, linia roșie este la 8.250 rpm.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

De cealaltă parte, rivalul Chris Harris s-a urcat la volanul unui Porsche Panamera Turbo Sport Turismo, care are un motor V8 cu două turbosuflante și dezvoltă 550 CP între 5.750 și 6.000 rpm. Cuplul maxim, de 770 Nm, este livrat între 2.000 și 4.500 de rotații pe minut. Modelul necesită doar 3,8 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, dar timpul acesta scade la 3.6 secunde dacă este echipat cu pachetul Sport Chrono.

Deși Matt LeBlanc a câștigat runda, atingând o viteză mai mare (285 km/h) decât Harris (265 km/h) înainte să frâneze, cel de-al doilea merită medalia pentru spectacol și pentru tensiunea extraordinară în care îi ține pe spectatori.

Sezonul 26 al emisiunii „Top Gear’ ajunge pe micul ecran în data de 17 februarie. Cea mai bună încălzire posibilă pentru noile episoade ar fi să urmărim clipul acesta:

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Top Gear

Adaugă un comentariu