TOP: Cele mai periculoase șosele din România, pe care mor anual zeci de oameni

Poliția Română a realizat un clasament al celor mai periculoase șosele din România pe baza numărului de accidente produse în 2018 și a numărului de persoane decedate în urma lor.

Potrivit unui clasament întocmit de Inspectoratul General al Poliției Române, DN1 este cea mai periculoasă șosea din întreaga țară. Doar anul trecut au avut loc 587 de accidente pe acest drum, în urma cărora 80 de persoane și-au pierdut viața.

Pe locul 2 în topul accidentelor se situează Drumul Național 2, pe care s-au produs 491 de coliziuni în anul 2018, soldate cu 89 de morți.

Podiumul este completat de DN6, unde Poliția Rutieră a constatat 409 accidente anul trecut. Pe acest traseu, numărul victimelor se ridică la 66.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Potrivit bazei de date a Poliției, viteza mare este principala cauză a accidentelor ce au loc în afara localității. Al doilea cel mai frecvent factor este nerespectarea distanței dintre vehicule, iar locul 3 este reprezentat de preocupările diverse care distrag atenția șoferilor în timpul mersului.

Alte abateri de la Codul Rutier ce rezultă des în coliziuni sunt: conducerea sub influența alcoolului, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, neacordarea priorității, adormirea la volan sau depășirea neregulamentară. Practic, o bună parte din evitarea accidentelor este reprezentată de respectarea legii și a unor elemente de bun simț.

Un exemplu sugestiv pentru această ultimă contravenție a fost filmat cu camera de bord în data de 15 ianuarie, pe Drumul Național 1, în județul Brașov. Clipul, care surprinde o Skoda depășind un BMW aflat deja îndepășire, poate fi urmărit aici. Din fericire, acest gest iresponsabil nu a atras niciun fel de pagube.

Adaugă un comentariu