Fiat Aegea intră în lupta sedanurilor accesibile

Fiat a prezentat noul Aegea în cadrul Salonului Auto de la Istanbul. Vorbim despre un sedan compact care se vrea a fi urmașul lui Linea și care, va fi comercializat în 40 de state. Conform oficialilor italieni, Fiat Aegea vine ca un tribut plătit Turciei, țară care a jucat un rol important în expansiunea brandului.

Noul Fiat Aegea va fi produs în cadrul uzinei din Bursa, iar comercializarea va debuta în Turcia începând cu luna noiembrie a acestui an. Designul noului Fiat Aegea a fost creionat de divizia din cadrul FCA Style Centre și prezintă un look modern cu o ușoară tentă agresivă.

 

Fiat Aegea – Design

Noul sedan al producătorului italian are 4,5 metri lungime, 178 de centimetri lățime și o înălțime de 148 de centimetri. Ampatamentul măsoară 264 de cm, lucru care se traduce prin mult spațiu la interior. Pentru a finaliza ecuația dimensiunilor, vă anunțăm că Fiat Aegea va avea un portbagaj de 510 litri.

 

Fiat Aegea – Motorizări

În lupta cu Skoda Rapid, Citroen C-Elysee, Peugeot 301 și Dacia Logan, noul Fiat Aegea promite patru motoare, două pe benzină și două diesel care vor avea puteri cuprinse între 95 CP și 120 CP. Unitățile vor fi disponibile cu transmisie automată sau manuală, iar cea mai frugală versiune promite un consum de carburant mai mic de 4,0 litri la 100 de kilometri parcurși în regim mixt.

La interior, Fiat Aegea promite un sistemul de infotainment Uconnect care integrează un ecran color de 5 inchi. De asemenea, clienții vor putea opta pentru o cameră pentru mersul cu spatele și chiar pentru un sistem de navigație semnat TomTom.