A fost produs ultimul exemplar Porsche Panamera al actualei generații

Actuala generație Porsche Panamera și-a încheiat cariera. După 7 ani în care a reușit să pună cuvintele “familie” și “sportivitate” în aceeași frază, modelul producătorului din Stuttgart ne părăsește. Dar nu-i motiv de panică pentru că în perioada imediat următoare, uzina va demara producția noii generații Panamera, model care va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Paris.

“Lansarea lui Panamera în 2009 a deschis un nou segment pentru noi. Sedanul sportiv ne-a definit și ne-a inspirat”, a declarat Dirk Kolar, directorul de producţie al fabricii Porsche din Leipzig.

Citește și: Porsche Panamera poate fi garnisit cu un sistem audio semnat de Burmester

Noul Porsche Panamera este descris drept cel mai rapid sedan de lux din lume și adoptă un limbaj de design inspirat de 911. Modelul măsoară 5.049 mm (+34 mm) lungime, 1.937 mm (+6 mm) lățime și 1.423 de mm înălțime (+5 mm). De asemenea, ampatamentul a crescut și el cu 30 de mm, ajungând acum să măsoare 2.950 de mm.

Citește și: Porsche Panamera va avea mai multe versiuni de caroserie

Sub capotă, Porsche Panamera va putea fi echipat cu trei motorizări diferite. Vorbim despre un V6 biturbo de 2,9 litri, despre un V8 biturbo de 550 CP și despre un diesel, tot V8, care produce 422 CP.

Adaugă un comentariu