Geneva 2017: Puriștii au de ce să se bucure! Porsche 911 GT3 păstrează motorul aspirat, dar primește o cutie manuală

Porsche a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva versiunea revizuită a lui 911 GT3, care dincolo de actualizările estetice, aduce două mari noutăți: o nouă motorizare și posibilitatea de a opta pentru o cutie de viteze manuală.

După tradiția Porsche, în spatele punții posterioare se găsește un motor boxer aspirat de 4,0 litri, care dezvoltă 500 CP și 458 Nm. Iar pentru a împăca și capra și varza, acest propulsor va putea fi cuplat atât la o transmisie automată cu ambreiaj dublu și șapte rapoarte (PDK), cât și la o cutie manuală tradițională cu șase trepte. Aceasta din urmă este prezentată ca o opțiune, iar unitatea PDK dezvoltată special pentru GT3 vine în echiparea standard.

Eficiența transmisiei cu ambreiaj dublu nu poate fi contestată, fapt confirmat și de performanțe. În această echipare, accelerația de la 0 la 100 km/h se întâmplă în 3,4 secunde, iar viteza maximă este de 318 km/h. În schimb, dacă se optează pentru cutia manuală, GT3 poate atinge 320 km/h, însă sprintul până la 100 km/h este mai lent cu 0,4 secunde, desfășurându-se în 3,8 secunde.

Cu ocazia acestei restilizări, Porsche GT3 a primit și o punte spate directoare, dar și o serie de modificări ale spoilerelor și ale elementelor aerodinamice, menite să optimizeze fluxul de aer care trece peste, prin și pe sub mașină.

Interiorul a primit un volan identic cu cel al hypercarului 918 Spyder, dar și scaune scoică din fibră de carbon – care pot fi instalate în locul celor standard cu reglaje electrice pe 18 direcții.

Porsche 911 GT3 este deja disponibil pentru comenzi, iar livrările vor începe de la jumătatea lunii iunie, cu un preț de 152.416 euro fără TVA pentru piața din Germania.

Porsche 911 GT3 – Prezentare


Adaugă un comentariu