Honda Civic Type R a devenit regina mașinilor cu tracțiune față de pe Nurburgring

În luna mai a anului 2015, Honda Civic Type R stabilea un nou record pe Nurburgring pentru mașinile cu tracțiune față. 7 minute și 50,63 de secunde a reușit atunci hothatch-ul nipon. Un an mai târziu, Volkswagen aducea pe circuitul german modelul Golf GTI Clubsport S, iar coroana de pe fruntea japonezului avea să cadă. Germanul reușea atunci 7 minute și 49,21 de secunde pentru un tur pe Nurburgring.

Dar lucrurile nu au fost lăsate așa de nemți: câteva luni mai târziu s-au întors pe Nurburgring și au reușit să reducă acel timp până la 7 minute și 47,19 secunde.

Totuși, Honda a anunțat că nu o să se termine chiar așa povestea cu Nurburgringul. Pe 3 aprilie, noua generație Civic Type R a ieșit la atac pe Iadul Verde și a reușit să parcugă un tur în doar 7 minute și 43,8 secunde.

Din motive de siguranță, exemplarul care a stabilit recordul avea și un roll-cage, dar oficialii japonezi au declarat că acesta nu a oferit niciun plus în dreptul rigidității. Întrucât masa totală a crescut, bancheta spate și sistemul de infotainment au fost scoase. În ceea ce privește anvelopele, Honda spune că exemplarul de pe Nurburging a folosit anvelope de circuit legale.

Honda Civic Type R – Record pe Nurburgring

Adaugă un comentariu