Honda Civic Type R doboară recordul FWD pe circuitul de la Suzuka (VIDEO)

Type R Limited, cea mai performantă versiune a hot hatch-ului Honda, și-a demonstrat abilitățile la Suzuka, unde a bătut timpul lui Renault Megane RS.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Honda a anunțat stabilirea unui nou record pe circuitul Suzuka la categoria FWD (roți motrice față) cu Civic Type R Limited. Versiunea specială Limited este mai ușoară cu 47 de kilograme decât Type R-ul standard; totodată, inginerii japonezi au setat suspensiile pentru a obține maximul de performanță din acest model.

Și, judecând după timpul obținut pe Suzuka — de 2 minute și 23,993 secunde — se pare că au și reușit! Civic Type R Limited fură astfel trofeul obținut de Renault Megane RS Trophy-R (cu timpul de 2 minute și 25,4 secunde) pe circuitul japonez. În acest moment, RS Trophy-R este în continuare recordman pe Nurburgring și Spa-Francorchamps, circuite pe care s-a impus ca cel mai rapid model de serie cu punte față motrică.

„Ediția Civic Type R Limited reflectă dăruirea Honda de a rafina și îmbunătăți plăcerile oferite de Type R. Am îmbrățișat spiritul transmis din generație în generație și pasiunea care a dus la evoluția lui Civic Type R într-un model sport ideal’, a declarat Hideki Kakinuma, responsabil de proiectul Type R Limited.

Adaugă un comentariu