Hyundai a cumpărat Boston Dynamics, specialiștii care creează roboți!

Hyundai Motor Company a anunțat achiziția pachetului majoritar al Boston Dynamics, experții americani în crearea de roboți autonomi, patrupezi și umanoizi.

Citește și:

Cu ce performanțe impresionante se laudă noua platformă electrică de la Hyundai

Hyundai va lansa un nou SUV în prima jumătate a anului 2021

Hyundai Kona Electric facelift se diferențiază și mai mult de celelalte versiuni

Hyundai Motor Company a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Boston Dynamics, cunoscuți în întreaga lume pentru soluțiile tehnologice inovatoare în crearea de roboți. Portofoliul Boston Dynamics este în prezent constituit dintr-un robot patruped — Spot — care poate, spre exemplu, patrula o arie și poate detecta orice pare suspicios. Boston dezvoltă acum și un robot biped, Atlas, ale cărui atribute fizice simulează din ce în ce mai precis pe cele ale oamenilor.

Hyundai a achiziționat 80% din acțiunile Boston Dynamics, într-o tranzacție de 800 de milioane de euro. Proprietarul anterior, grupul japonez SoftBank, păstrează restul de acțiuni.

Deocamdată planurile Hyundai pentru implementarea tehnologiei dezvoltată de Boston Dynamics sunt încă vagi: producătorul sud-coreean a spus că o va implementa în construcția de mașini autonome și roboți specializați pe aria de logistică.

Adaugă un comentariu