Cu ce performanțe impresionante se laudă noua platformă electrică de la Hyundai

Hyundai a prezentat noua sa platformă electrică, E-GMP, care se laudă cu autonomie de până la 500 de kilometri și încărcare rapidă în 18 minute.

Citește și:

Hyundai Kona Electric facelift se diferențiază și mai mult de celelalte versiuni

Hyundai prezintă primele detalii despre Tucson N Line

Hyundai prezintă un mini-vehicul electric

Grupul Hyundai a prezentat astăzi noua sa platformă electrică, pe care va dezvolta în următorii ani nu mai puțin de 23 de modele electrice — atât Hyundai cât și Kia. Aceasta are o densitate cu 10% mai mare decât în cazul rivalilor din segment, spune Hyundai, și permite autonomii de peste 500 de kilometri, calculate în standardul WLTP.

Mai mult, bateria folosește un sistem de 800 de volți, ceea ce facilitează încărcările ultra-rapide. Producătorul coreean spune că noua platformă face posibilă încărcarea până la 80% a bateriei în doar 18 minute, iar o încărcare de 5 minute adaugă până la 100 de kilometri autonomie. Opțional, bateria poate fi echipată și cu un sistem la 400 de volți. Mai mult, bateria dispune de încărcare bidirecțională, adică poate fi folosită ca sursă de energie pentru alt consumator — fie alt vehicul, fie un accesoriu electric — cu viteză de până la 3,5 kW.

În versiune standard, modele construite pe această platformă vor avea un singur motor, montat pe puntea spate. Vor exista, însă, și versiuni cu tracțiune integrală, care vor avea două motoare — câte unul pe fiecare punte.

Printre cele 23 de noi modele construite pe această platformă electrică se numără și unul de înaltă performanță, care va demonstra capacitățile sistemului în materie de performanțe: 0-100 km/h în 3,5 secunde și o viteză maximă de 260 km/h.

Adaugă un comentariu