Imagini si detalii noi cu versiunea europeana a lui Mazda2

Mazda se pregateste sa lanseze si in Europa noua generatie a lui Mazda2. Modelul nipon va sosi pe Batranul Continent in 3 noiembrie, in timp ce debutul comercial va avea loc in prima parte a lui 2015.

Asa cum deja stiti, la nivel exterior, noua generatie Mazda2 soseste cu un look bazat pe limbajul de design Kodo Sufletul Miscarii. In plus, tehnologiile Skyactiv au devenit un laitmotiv in ceea ce priveste micului Mazda2.

Pentru inceput, la interior amintim de aparitia sistemului MZD Connect si de Active Driving Display, o tehnologie de afisaj tip Head-Up Display. Ca si in cazul lui Mazda3, sistemul nu va proiecta informatiile pe parbriz, ci va utiliza o stica transparenta pozitionata in spatele volanului.

mazda2_2014_interior_01_screen

Multumita materialelor folosite de niponi, noua Mazda2 va avea o masa de doar 970 de kilograme, in versiunea entry-level si promite un nivel de siguranta sporit. In dreptul acestor sisteme, amintim i-Activsense, un pachet menit sa-i faca oricarui sofer viata mai usoara.

Sub capota, Mazda2 va sosi alaturi de patru motoare, unul diesel si trei pe benzina. Fanii unitatilor diesel vor face cunostinta cu agregatul Skyactiv-D de 1,5 litri capabil sa ofere 105 CP si 220 Nm. Conform oficialilor niponi, consumul mediu de carburant al acestei versiuni este de 3,4 litri la suta de kilometri, iar emisiile de CO2 se cifreaza la 89 de grame per kilometru.

In dreptul motoarelor pe benzina Mazda2 bifeaza unitati de 1,5 litri Skyactive-G capabile sa ofere puteri cuprinse intre 75 si 115 CP. In functie de versiunea aleasa, clientii vor putea opta pentru o cutie manuala in cinci sau sase rapoarte sau pentru o transmisie automata Skyactive-Drive cu sase trepte.

Adaugă un comentariu