Impresionant: iată câte mașini pe minut fac marii producători auto

Industria auto este un business de multe mii de miliarde de euro, care produce circa 94 de milioane de mașini pe an. Iată care sunt cei mai „harnici’ producători.

Citește și:

Volkswagen, regele încasărilor pe 2019. Câți bani a făcut pe secundă

Volkswagen a fost în 2019 cea mai îndatorată companie din lume

Toyota, cel mai valoros brand auto din lume. Evoluție impresionantă pentru Tesla

Cu toate că înțelegem imensitatea, în linii mari, a industriei producătoare de mașini, nu ne-am întrebat niciodată oare câte mașini fac constructorii auto pe zi. Dar pe minut?

De asta s-au ocupat însă oamenii de la MoneyShake, care au luat cifrele de producție de pe ultimii cinci ani și au făcut o medie, pentru o mai ușoară înțelegere a ritmului în care operează entitățile din industria auto.

Producătorul auto cu cele mai multe mașini produse într-un an este Toyota (și, implicit, subsidiara Lexus), care asamblează cica 10,4 milioane de unități pe an. Asta înseamnă 872.000 de mașini pe lună, sau 28.000 pe zi. Adică 19,9 mașini pe minut. Practic, cât timp ai citit până acum articolul, Toyota a mai fabricat 10-15 mașini.

Aproape la egalitate cu Toyota se află Grupul Volkswagen, care produce 10,3 milioane de mașini pe an, echivalentul a 19,8 mașini pe minut. Podiumul este completat, la mare distanță, de Hyundai Motor Company (care cuprinde și Kia), cu 7,2 milioane de mașini pe an, sau 13,7 mașini pe minut.

Iată cum se prezintă clasamentul primilor 20 de producători auto din punct de vedere al cifrelor de producție.

Cât despre locul unde se produc cele mai multe mașini, China domină clasamentul țărilor producătoare cu 48,9 mașini pe minut (adică 25,7 milioane de mașini pe an). De departe chiar! În China se produc mai multe mașini pe minut decât în SUA (20,7 mașini/min), Japonia (18,4 mașini/min) și Germania (8,9 mașini/min) la un loc.

Adaugă un comentariu