Investiție enormă pentru un pod în România. O nouă gaură neagră pentru bugetul țării!

Statul român va cheltui aproape jumătate de miliard de euro pentru a construi un pod peste Dunăre la Brăila. Cum experiența noastră cu lucrările de infrastructură nu este foarte fericită, această investiție se anunță a fi o nouă gaură fără fund în care vor dispărea în următorii foarte mulți ani bugete uriașe.

Aceasta este „cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani’, după cum anunță Compania națională de drumuri. Guvernul a lansat, săptămâna trecută, anunțul de licitație pentru construcție și proiectare, iar ofertele sunt așteptate până pe 11 august. Odată lucrările începute, ar trebui să fie gata în patru ani, spun autoritățile.

Sistemul de suspendare a podului cuprinde un cablu principal și tiranți verticali de legătură între tablier și cablul principal, iar blocurile de ancorare sunt integrate în teren și sunt localizate în afară digurilor Dunării.

Lungimea totală a acestuia va fi de 1.974 de metri la care se adaugă două deschideri laterale de 490 de metri pe malul dinspre Brăila și 365 de metri pe malul dinspre Tulcea. De o parte și de altă vor fi construite două viaducte de acces, în lungime de câte 110 metri, care se vor adaugă lungimii podului suspendat.

Vor fi construite patru benzi de circulație și alte două pentru pietoni și bicicliști. Apariția podului ar putea transforma zona Galați-Brăila în cel mai mare pol de dezvoltare urbană din țară, ceea ce va atrage foarte mulți investitori.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu