Italdesign Speciali este numele supercarului pregătit de carosierul italian

Săptămânile trecute, Italdesign a tot publicat imagini teaser cu un viitor model care va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acum, oficialii carosierului italian au venit cu primele poze oficiale.

Numele acestuia este Speciali și va fi produs într-o ediție limitată la doar 5 exemplare. Caroseria este fabricată în totalitate din fibră de carbon, iar arhitectura folosește aluminiu și fibră de carbon. Toate acestea pentru ca masa totală să fie cât mai mică.

Sub capota lui Italdesign Speciali se află un motor V10 de 5,2 litri, dar performanțele unității încă nu au fost anunțate. Dacă ne uităm în curtea Audi, vedem că același motor, pe R8 V10 Plus, oferă 610 CP și 560 Nm. Cel mai probabil, aceste valori vor fi ușpr îmbunătățite.

Deși nu știm performanțele propulsorului, știm că Italdesign Speciali va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde, iar viteza maximă va depăși 330 km/h. Imediat după prezentarea din cadrul Salonului Auto de la Geneva va demara și producția lui Italdesign Speciali. Toate cele 5 exemplare ar urma să fie gata până la finalul anului, iar prețul oscilează în jurul valorii de 1,5 milioane de euro.

Adaugă un comentariu