Jaguar F-Type SVR – 575 CP și o viteză maximă de 320 km/h

Jaguar a înmânat frâiele lui F-Type diviziei SVR (Special Vehicle Operations). Iar britanicii s-au jucat, cât s-au jucat și au terminat lista cu modificări. La nivel estetic, Jaguar F-Type SVR va primi prize de aer mult mai mari, spoilere ușor modificate și o capotă ventilată. Din ecuație nu puteau lipsi eleronul care se ajustează automat în funcție de viteza de rulare și sistemul de evacuare sport.

Tabloul britanic se încheie cu un set de jante de 20 de inchi încălțate cu pneuri Pirelli P Zero.

Pentru interior, SVR a pregătit un volan sport și o serie de accesorii menite să sporească look-ul agresiv al lui F-Type.

2016 jaguar f-type svr (2)

Jaguar F-Type SVR – Motorizare

Cât despre motorizare, Jaguar F-Type SVR va folosi unitatea V8 de 5,0 litri care produce 575 CP și 700 Nm. Cel puțin asta susțin vocile apropiate companiei. Resursele vor fi transmise cu ajutorul unei cutii de viteze automate cu opt raporte și prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Acestea fiind zise, Jaguar F-Type SVR ar trebui să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,7secunde, iar viteza maximă ar trebui să se oprească în jurul valorii de 320 km/h. Versiunea decapotabilă va putea accelera în același timp, însă viteza maximă va fi ceva mai mică: 310 km/h.

Conform zvonurilor, noul Jaguar F-Type SVR va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva.