Kia cee`d primește un facelift discret la vedere, dar consistent din punct de vedere tehnologic

Cea de-a doua generație a compactei coreene Kia cee`d, lansată în 2012, a fost trecută printr-o restilizare menită să-i păstreze competitivitatea într-unul dintre cele mai disputate segmente de pe piața auto.

Din punct de vedere estetic, noutățile aduse de cee’d sunt limitate la noi modele de jante din aliaj ușor cu diametre de 16 și 17 inchi, un spoiler frontal mai masiv, care are ornamente cromate în jurul proiectoarelor de ceață, plus spoiler și blocuri optice posterioare redesenate.

Kia ceed facelift 2015 (17)

Și interiorul a fost revizuit, primind noi accente cromate în zona instrumentarului de bord și a prizelor de aer. Consola centrală este acoperită acum de un material plastic lucios de culoare neagră, iar pe mânerele portierelor și pe selectorul transmisiei au apărut inserții din oțel inoxidabil.

Kia promite un nivel mai scăzut al zgomotului și al vibrațiilor în interior, mulțumită unui strat suplimentar de materiale fonoabsorbante, în special în cazul versiunilor diesel, unde s-a pus accentul chiar și pe antifonarea blocului motor, a băii de ulei și a filtrului de particule de sub mașină.

Kia ceed facelift 2015 (26)

Mult mai consistente sunt schimbările de ordin tehnic. În primul rând, Kia cee`d primește un nou motor turbo de 1,0 litri cu trei cilindri în linie, alimentat cu injecție directă de benzină, denumit ecoTurbo, care este disponibil în două trepte de putere, de 100 CP sau 120 CP. Ambele versiuni dezvoltă aceeași valoare de cuplu motor, cifrată la 172 Nm. Gama de propulsoare pe benzină este completată de o unitate de 1,6 litri și 128 CP, plus una de 1,4 litri cu 100 CP.

În ceea ce privește oferta de propulsoare diesel, cee`d va continua să ofere motorizarea de 1,6 litri, disponibilă în două versiuni de putere. La baza gamei se va găsi opțiunea de 110 CP, în timp ce pentru cei care doresc o mașină mai dinamică va fi oferită și o versiune de 136 CP și 285 Nm (cu 8 CP și 20 Nm mai mult decât înainte de facelift).

Kia ceed facelift 2015 (18)

O altă premieră introdusă de cee`d facelift este o transmisie cu ambreiaj dublu și șapte trepte, care promite o eficientă energetică mult îmbunătățită. Cuplată la motorul diesel de 136 CP, aceasta promite să asigure un nivel al emisiilor de carbon de 109 g/km. Restul gamei de motorizări vor dispune de cutii de viteze manuale cu șase rapoarte, iar pentru motorul 1.6 GDI este disponibilă o transmisie cu ambreiaj dublu și șase rapoarte.

Versiunea de top cee`d GT va primi același noutăți la exterior, în timp ce în habitaclu se va face remarcat volanul teșit la bază. Tot nou este și sistemul electronic de amplificare a sunetului motorului prin aportul sistemului audio, care va deveni activ la apăsarea butonului GT Mode.

Kia ceed facelift 2015 (14)

Motorul pe benzină de 1,6 litri prezent pe această versiune dezvoltă 204 CP și 265 Nm și promite să ofere un răspuns mai bun la accelerație mulțumită unei noi turbosuflante. Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a fost redus cu 0,1 secunde comparativ cu modelul pre-facelift, măsurând acum 7,6 secunde, iar reprizele sunt, de asemenea, mai viguroase.

Versiunea restilizată a lui Kia cee`d va ajunge pe piața europeană de la sfârșitul acestei veri, prețurile nefiind deocamdată anunțate.

 

 

 

Adaugă un comentariu