Kia EV9 este aici! Ce noutăți aduce marele SUV electric?

Kia Corporation a dezvăluit imagini complete ale designului exterior și interior ale modelului Kia EV9, primul său SUV 100% electric tip 'navă-amiral' cu trei rânduri de scaune. Kia EV9 reprezintă un pas înainte crucial în călătoria companiei spre a deveni un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă.

Prezența vizuală a modelului EV9 este inspirată de filozofia de design Kia „Opposites United', care valorifică tensiunea creativă generată de valorile divergente ale naturii și modernității, pentru a oferi un întreg armonios. Designerii Kia au realizat o combinație unică de forme elegante, sculpturale și geometrie încrezătoare și asertivă, pentru a oferi un SUV contemporan, dar și elegant.

„Kia EV9 deschide noi drumuri, având ca scop redefinirea standardelor de design, conectivitate, utilitate și responsabilitate pentru mediu', a declarat Karim Habib, vicepreședinte executiv și șef al Centrului de design global Kia. „Kia EV9 oferă clienților o propunere de o calitate excepțională și o perspectivă EV nouă în sectorul SUV-urilor de familie. Această nouă tipologie de automobil oferă experiențe instinctive și un confort excelent nu doar șoferului, ci tuturor ocupanților, prin utilizarea inovatoare a spațiului, tehnologiei și designului.'

 

Ghidați de filozofia de design „Opposites United' a mărcii, designerii Kia se străduiesc să creeze automobile cu un aspect vizual atractiv fără precedent. În special, ideologia pilonului „Bold for Nature' („Îndrăzneala de a fi naturali'), care combină elemente din lumea naturală și cea materială, a jucat un rol cheie în dezvoltarea designului exterior al modelului EV9. Rezultatul este un automobil care îmbină fără efort aura incontestabilă a unei abilități robuste pentru toate condițiile de rulare, cu seninătatea unui automobil electric sofisticat care deschide noi drumuri pentru viitorul design al unui SUV electric.

Partea frontală a modelului EV9 este compusă din linii simple și suprafețe ale caroseriei curate, care emană încredere, claritate și calm în egală măsură. Accentuată de grila de tip „Digital Pattern Lighting Grille' („Grila de iluminare cu model digital') și farurile verticale, semnătura de tip „Digital Tiger Face' a modelului EV9 conferă un aspect și o senzație vizionară și futuristă / avangardistă. Semnătura „Digital Tiger Face' are două grupuri de lămpi mici în formă de cub integrate în caroserie, adiacente fiecărui bloc optic. Luminile de zi inovatoare de tip LED „Star Map' ale modelului EV9 creează o nouă experiență de iluminare și oferă un model animat sofisticat de lumini care va indica tipul de grilă „Digital Tiger Face'  pentru viitoarele modele electrice ale mărcii.

Format dintr-un limbaj de design poligonal, profilul lateral al modelului EV9 combină fără efort o identitate SUV puternică și incontestabilă cu o eficiență aerodinamică excepțională. Structurile triunghiulare dinamice ale aripilor și arcadele geometrice foarte pronunțate ale roților se combină cu forma tip 'fuselaj' a caroseriei, unificând elementele poligonale într-o structură coerentă care prezintă un aspect hotărât. Mânerele ascunse ale ușilor și o linie ascuțită a plafonului în spate oferă o senzație de mișcare lină și eficientă.

În partea din spate a automobilului, liniile simple și curate ale haionului, care sunt evidențiate elegant de luminile spate subțiri ce oglindesc designul celor din față, reflectă și mai mult prezența puternică și încrezătoare a modelului EV9.

Pilonul „Technology for Life' („Tehnologie pentru viață') al filozofiei de design Kia „Opposites United' asigură că sunt create doar tehnologii și inovații care promovează interacțiuni pozitive, intuitive între oameni și mașini, realizând noi posibilități de mobilitate. Aceste valori au jucat un rol esențial în crearea interiorului modelului EV9. Acestea le-au permis designerilor Kia să acorde prioritate spațiului, confortului și tehnologiei pentru toți pasagerii, reimaginând ceea ce poate oferi un SUV de familie.

Construit pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) dezvoltată de Kia, ampatamentul lung al modelului EV9, structura joasă a caroseriei și arhitectura complet plată a automobilului electric au facilitat crearea unui spațiu generos pentru ca toți ocupanții să se conecteze și să se relaxeze într-un confort în stil „lounge' pe toate cele trei rânduri de scaune. Oferit atât în variante de șase cât și de șapte locuri – Kia a adunat păreri de la familii pentru a evalua configurațiile și caracteristicile scaunelor asigurându-se că modelul EV9 oferă spațiu, confort și experiență în mod egal pentru toți ocupanții, fără să-și concentreze toată atenția asupra șoferului.

Ocupanții care se așează pe primul și al doilea rând de scaune își pot înclina simultan scaunele pentru a se relaxa și a se odihni atunci când modelul EV9 se încarcă. Scaunele din al doilea rând pot fi rotite ușor la 180 de grade, astfel încât ocupanții să poată interacționa cu cei care stau în al treilea rând de scaune. De asemenea, scaunele din al treilea rând oferă suporturi pentru pahare și puncte de încărcare pentru dispozitive mobile.

În interiorul cabinei spațioase, luminoase și aerisite, EV9 întruchipează un design simplu și elegant, de calitate premium, excepțional de ușor de utilizat. Tabloul de bord plutitor panoramic se extinde de la volan până în centrul automobilului. Două ecrane touchscreen de 12,3 inchi integrate cu un display de 5 inch îmbunătățesc experiența digitală, oferind control fără efort asupra funcțiilor automobilului și asigurând că butoanele fizice sunt reduse la minim. Consola centrală este echipată cu opțiuni ample de depozitare, inclusiv un compartiment spațios situat la baza sa.

Ecranul de înaltă rezoluție, cu funcții de navigare și telematică (AVNT) al modelului EV9 creează o experiență luxoasă și captivantă. Acesta îmbunătățește posibilitatea ocupanților de a se implica și de a interacționa ușor cu lumea digitală. Sub ecranul AVNT, o serie de butoane tactile cu funcție „ascunsă' oferă funcționalitatea de pornire/oprire împreună cu ecranul AVNT și controlul încălzirii, ventilației și aerului condiționat (HVAC).

Kia EV9 va avea premiera globală la sfârșitul lunii martie. În timpul evenimentului, Kia va dezvălui toate informațiile despre produs și va lansa campania globală cu sloganul „ Suntem aici pentru a remodela modul în care ne mișcăm'.

Adaugă un comentariu