Kia Telluride Concept – Promotorul viitoarelor SUV-uri asiatice

Kia a expus conceptul Telluride în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Prototipul producătorului sud-coreean prefigurează un viitor SUV, mai mare decât actualul Sorento. În plus, Kia Telluride are un design nou, iar acesta ar putea fi utilizat de coreeni pentru realizarea viitoarei game de SUV-uri.

Kia Telluride a fost produs pe o arhitectură cu amptament mărit a unui Sorento, iar lungimea totală a conceptului este de 5 metri.

Din punct de vedere estetic, Kia Telluride aduce cu proaspătul Bentley Bentayga. Grila de dimensiuni mari și blocurile optice pătrățoase ne-au dus cu gândul la SUV-ul Bentley. Tot la exterior am remarcat și jantele de 22 de inchi.

2016 kia telluride concept (3)

În cazul în care numele Telluride vă sună cunoscut, vă amintim că el definește elementul chimic Telur (Te). Un lucru interesant este acela că telurul a fost decoperit în 1782 în minereul de aur de la minele din Zlatna, județul Alba.

Ușile lui Telluride au deschidere opusă, iar la interior găsim trei rânduri de scaune.

Interiorul lui Kia Telluride este înțesat cu tehnologie. Pasagerii de pe al doilea rând de scaune beneficiază de o consolă centrală botezată Swipe Command prin intermediul căreia pot controla diverse funcții ale sistemului de infotainment.

Deși nu era greu de anticipat, sub capota lui Kia Telluride există un sistem de propulsie hibridă. Sud-coreenii au folosit un motor V6 de 3.6 litri capabil să ofere 270 CP și un motor electric de 130 CP. Puterea totală generată de ansamblul hibrid este de 400 CP și este pusă pe șosea prin intermediul unui sistem de tracțiune integral.

Adaugă un comentariu