Modelul Lamborghini Countach condus de Leonardo DiCaprio în “Lupul de pe Wall Street” va fi scos la licitație

Modelul Lamborghini Countach în versiune limitată 25th Anniversary va fi scos la licitație în decembrie în cadrul evenimentului Sotheby’s Luxury Week. Vehiculul, condus în filmul “Lupul de pe Wall Street” de Jordan Belfort, portretizat de Leonardo DiCaprio, ar putea fi vândut, conform primelor speculații, cu o sumă ce ar putea depăși pragul de două milioane de dolari.

Au fost construite 657 de exemplare Lamborghini Countach în ediție aniversară de 25 de ani, iar doar 23 dintre acestea au fost vopsite de fabrică în culoarea Bianco Polo. Liniile acesteai versiuni au fost semnate de nimeni altul decât Horacio Pagani, fondatorul brandului auto exclusivist cu același nume. Chiar și așa, versiunea comercializată în Statele Unite a primit câteva modificări stilistice mai puțin fericite pentru a putea fi omologată.

Sub capota din spate se află un propulsor V12 aspirat de 5,2 litri care dezvolta 455 de cai-putere. La momentul lansării, în 1988, modelul exclusivist putea accelera până la 100 km/h în mai puțin de cinci secunde, în timp ce viteza maximă depășea 295 km/h.

Vehiculul scos la licitație joacă un rol important în filmul “Lupul de pe Wall Street” într-o scenă în care Jordan Belfort se urcă cu greu în mașină după o noapte de petrecut și începe să lovească mașina de mai multe vehicule parcate în drumul spre casă. Martin Scorsese, regizorul filmului, a insistat ca mașina lovită să fie tot un Countach original, despre care se zvonește că nu a supraviețuit în urma filmărilor.

Conform spuselor oficialilor casei de licitație Sothebys, mașina utilizată de Leonardo DiCaprio reprezintă “un exemplu iconic de stil care împletește moștenirile Lamborghini cu cele hollywoodiene și servește drept emblemă pentru următoarele generații”.

Adaugă un comentariu