LIVE Paris 2016 – Lexus UX, SUV compact din viitor

Lexus a prezentat la Paris premiera mondială a conceptului UX, care prefigurează un viitor SUV compact al mărcii japoneze. Conceptul este în același timp și modelul de prezentare pentru un nou tip de scaun, dezvoltat de Lexus, denumit Kinetic Seat Concept.

Liniile îndrăznețe ale lui Lexus NX sunt încă proaspete, dar designerii japonezi au simțit deja nevoia să împingă și mai mult limitele, prin studiul de design UX. Acesta își propune să fie rețeta de succes pentru atragerea de noi clienți tineri către marca Lexus. UX reprezintă o combinație între garda la sol tipică pentru un crossover și poziția de conducere a unui coupe.

Montantul față creează iluzia de transparență, prin îmbrăcarea în policarbonat a elementului din aluminiu. Interiorul este minimalist, iar aici întâlnim noile scaune Kinetic Seat imaginate de Lexus. Geamurile laterale sunt electrocromatice, în timp ce oglinzile retrovizoare sunt înlocuite de camere video. Imaginile sunt proiectate pe ecrane integrate în structura planșei de bord. Toate comenzile sunt operate prin intermediul butoanelor capacitive, cele fizice fiind eliminate complet.

Adaugă un comentariu