Lotus lansează noul Elise 20th Anniversary Edition

Edițiile speciale sunt la modă, iar majoritatea producătorilor decid să lanseze astfel de versiuni pentru un plus de notorietate. Din clubul descris mai sus, face parte și Lotus care a pregătit o ediție aniversară pentru Elise.

Lansat în urmă cu 20 de ani în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, modelul britanic a devenit în scurt timp un succes. Astăzi, noul Lotus Elise 20th Anniversary Edition vine cu un look special, dar și cu 10 kilograme în minus.

Din punct de vedere estetic, ediția specială de 20 de ani a lui Elise vine cu o serie de accesorii de culoare neagră. De asemenea, jantele au fost înlocuite cu unele cu design nou. Conform oficialilor britanici, Lotus Elise 20th Anniversary Edition este oferit în nuanțe de albastru, vedere, galben și gri.

Sub capotă, găsim același motor de 1,8 litri care produce 217 CP la 6,800 rpm și 250 Nm la 4,600 rpm. Accelerația 0 – 100 km./h are loc în 4,6 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 237 km/h. Din punct de vedere al consumului, Lotus anunță 5,9 litri la 100 de kilometri cu emisii de CO2 de 173 de grame per kilometru.

Adaugă un comentariu