2016 Geneva Live: Maserati Levante – SUV-ul italian dezlănțuie iadul

Update: Maserati a expus noul Levante în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Sub capota primului SUV din istoria constructorului italian se vor afla motorizări diesel și benzină. Entry-level-ul va fi reprezentat de unitatea V6 twin-turbo de 3,0 litri care produce 350 CP sau 430 CP. Fanii motoarelor diesel vor putea opta tot pentru un V6 de 3.0 litri de 275 CP. Cele două unități vor fi acompaniate de o cutie automată cu opt rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală.

2016 geneva live maserati levante (3)

Maserati Levante S (430 CP) va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde, iar viteza maximă nu va depăși 264 km/h. Cât despre motorizarea diesel, aceasta promite un consum mediu de 7,2 l/100 km și emisii de carbon de 189 g/km.

22.02.2016

Maserati a publicat primele imagini și detalii cu Levante. Primul SUV al companiei italiene va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile pentru public pe 3 martie.

Din punct de vedere estetic, Maserati Levante impresionează indiferent de unghiul din care îl privești. Zona frontală este dominată de grila masivă și de blocurile optice alungite. De asemenea, vedem clasicele prize de aer laterale introduse de Maserati, dar și un plafon plonjat care se continuă cu un eleron destul de discret. În zona posterioară, difuzorul de aer, spoilerul și stopurile sunt extrem de bine integrate, pentru un look elegant.

Din păcate, oficialii italieni nu au publicat fotografii și nici informații cu privire la interiorul lui Levante. Chiar și așa, este extrem de simplu de previzionat că primul SUV Maserati va oferi toate elementele de ultimă oră deținute de italieni.

Maserati Levante – Motorizări

Cât despre motorizări, oficialii Maserati au fost la fel de tăcuți. Din fericire, colegii din presa internațională au reușit să afle o serie de detalii cu privire la gama de motorizări pregătită pentru Levante. Aceasta va include unități diesel și benzină, V6 și V8. Astfel, cei care iubesc un “benzinar” pur-sânge vor avea la dispoziție un V6 de 3,0 litri care produce 350 CP, respectiv 430 CP. De asemenea, italienii vor oferi și un V8 de 560 CP, iar mai târziu, promit și o versiune hibridă.

Iubitorii motoarelor diesel vor avea la dispoziție un V6 de 3.0 litri.

Cu detalii complete despre noul Maserati Levante vom reveni după debutul din cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Adaugă un comentariu