Revine motorul rotativ: Mazda MX-30 a primit o versiune PHEV cu range extender

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, un model hibrid plug-in care utilizează un motor rotativ ca generator, a fost lansat, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Bruxelles.

Mazda MX-30, vârful de lance în programul de electrificare al modelelor Mazda, a fost lansat în 2020 și este primul vehicul electric al companiei intrat în producție de serie, cu o versiune mild hybrid care s-a alăturat ulterior gamei de produse pe unele piețe non-europene.

E-Skyactiv R-EV este un model hibrid plug-in care continuă să ofere clienților aceeași plus valoare ca modelul clasic MX-30, asigurând, concomitent, și noi opțiuni de utilizare a mașinii, întrucât vorbim de un vehicul electric. MX-30 e-Skyactiv R-EV are o autonomie electrică de 85 km, suficientă pentru deplasările zilnice precum și capacitatea de a folosi un generator pentru condusul pe distanțe lungi. Per asamblu, întreaga distanță este parcursă grație unui motor electric.

Mazda a optat pentru utilizarea unui motor rotativ la alimentarea acestui generator, profitând astfel de avantajul pe care îl oferă acest tip de motor: acela de a produce randamentul necesar cu o unitate de putere mică. Motorul rotativ 8C, dezvoltat recent, este încorporat alături de generator și de un motor de mare putere în compartimentul acestuia. Această mini centrală electrică împreună cu bateria litiu-ion de 17,8 kWh și cu un rezervor de benzină de 50 de litri, creează un sistem hybrid plug-in unic, cu o autonomie totală de deplasare de până la 600 km.

De asemenea, MX-30 e-Skyactiv R-EV este alături de cei cu un stil de viață activ, oferind caracteristici cum ar fi: încărcarea normală la curent alternativ cu 2 sau 3 faze, încărcarea rapidă la curent continuu, priză de alimentare de 1.500 W și trei moduri de condus pentru a se potrivi diferitelor situații de mers: Normal, EV și Charge. Mai mult, cu un motor electric puternic de 125 kW, modelul oferă performanțe de condus mult mai bune decât MX-30 BEV.

Modelul prezentat la Salonul Auto de la Bruxelles face parte seria limitată Edition R – o ediție specială care va fi disponibilă atunci când MX-30 e-Skyactiv R-EV va fi pus în vânzare. Designul Edition R prezintă o caroserie vopsită în nuanța Roșu Maroon Metallic – o reinterpretare a culorii de acoperiș a primului vehicul Mazda – R360 Coupe. Restul caroseriei și interiorul sunt finisate în negru. Ediția R include, de asemenea, elemente de design unice, cum ar fi o emblemă în formă de rotor cusută în relief pe covorașele de podea și pe tetierele scaunelor.

Adaugă un comentariu