Mazda prezintă noul sistem de faruri adaptive

Mazda a prezentat noua generatie de sisteme de faruri adaptive cu LED in cadrul CREATEC, eveniment desfasurat in Tokio, Japonia, una dintre cele mai importante expozitii de IT si electronice.

Farurile adaptive cu LED-uri (ALH) prezinta o tehnologie care imparte LED-urile in patru blocuri controlabile independent. Ca si controlul automat pentru faza lunga (HBC), un sistem disponibil odata cu noua generatie de modele Mazda, ALH utilizeaza o camera video pentru detectarea vehiculelor din sens opus si cele aflate in fata acestuia.

De asemenea, pentru a evita afectarea vizibilitatii altor conducatori auto, ALH nu intrerupe in totalitate faza lunga ci doar LED-urile care lumineaza directia de mers.

Astfel, faza lunga ramane activa pe tot parcursul drumului, sporind vizibilitatea si totodata siguranta pe timp de noapte.

Totodata, ALH introduce o acoperire mai larga a fazei scurte prin adaugarea de LED_uri pe partile laterale ale farurilor pentru a lumina zone pcare blocurile optice conventionale nu le pot acoperi. In plus, ALH dispune si de modul Highway, care poate ajusta in mod automat farurile in sus atunci cand se ruleaza la viteze de autostrada.

Adaugă un comentariu