Mercedes-Benz Clasa E primește un facelift subtil și versiuni plug-in hybrid

Modelul de clasă mare de la Mercedes fost supus unei operații de reîmprospătare, ocazie cu care a primit tehnologie în plus.

Citește și:

Noul Porsche 911 Turbo S – galerie foto şi informaţii oficiale

BMW Concept i4 deschide drumul viitorului BMW i4 programat pentru producţie în 2021

Geneva după coronavirus: cum arată acum standurile renumitului salonului auto (VIDEO)

Iată primul model electric de la Dacia

Alfa Romeo Giulia: mai mulți cai-putere și mai mult sex-appeal cu edițiile GTA și GTAm

Mercedes a publicat primele informații cu Clasa E facelift, modelul de segment E al producătorului german trecând printr-o serie de subtile modificări estetice. Cu această ocazie a primit și o serie de tehnologii disponibile în gama Mercedes.

Exteriorul Clasei E poate fi comandată în trei linii diferite de echipare, fiecare cu particularitățile sale estetice: Avantgarde, Exclusive și AMG. Elementele care au fost redesenate cu ocazia acestui facelift sunt grila, spoilerele față și spate, dar și blocurile spate, și farurile. Cele din urmă dispun de tehnologie full-LED, dar opțional sunt disponibile și cu Multibeam LED.

La interior, Clasa E primește sistemul de infotainment MBUX, a cărui interfață este aici reprezentată de ecrane tactile cu dimensiunea de 10,25 inci, respectiv 12,3 inci. Aici merită menționat și asistentul de parcare care se folosește de camere de jur-împrejurul mașinii pentru a reda o imagine la 360 de grade a zonei din proximitatea mașinii. În spatele volanului redesenat, Clasa E găzduiește un instrumentar de bord digital, cu dimensiuni de 10,25 sau 12,3 inci.

Pe lista de dotări disponibile pentru E-Class și-au făcut loc acum și funcții precum Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist și Active Blind Spot Assist – toate acestea îl transformă într-un vehicul semi-autonom, în special la rularea pe autostradă.

Pe partea de motorizări, Mercedes promite șapte oferte plug-in hybrid, atât pentru motoare pe benzină cât și pentru cele diesel, însă fără a le detalia deocamdată. Gama de motorizări clasice pe benzină va avea puteri cuprinse între 156 și 367 CP, iar dieselurile, între 160 și 330 CP.

Iar apoi avem AMG E 53 facelift, animat de un L6 de 3,0 litri, cu 435 CP și 520 Nm, ajutat la greu de sistemul mild-hybrid EQ Boost cu încă 22 CP și 250 Nm. Motorul trimite puterea la roți prin intermediul transmisiei Speedshift TCT cu nouă trepte, unde este manageriată de sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic+.

AMG E 53 facelift se laudă cu un sprint 0-100 km/h în 4,5 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Adaugă un comentariu