Mercedes-Benz G-Code Concept – Imagini si detalii oficiale

Mercedes-Benz a prezentat noul G-Code Concept, un prototip care prefigureaza un viitor crossover compact dedicat traseelor urbane. G-Code masoara 4.100 de milimetri in lungime, 1.900 mm in latime si 1.500 mm in inaltime. Astfel, Mercedes-Benz pregateste un rival pentru viitorul Audi Q1.

Partea de design a lui Mercedes-Benz G-Code concept a fost realizata de studiourile din Germania si China. Un lucru interesant consta in grila frontala luminata. Aceasta poate avea trei culori diferite (rosu, albastru, mov) in functie de modul in care se ruleaza.

In locul oglinzilor laterale exista doua camere video retractabile, in timp ce luminile frontale si posterioare dispun de tehnologia LED.

Caroseria lui Mercedes-Benz G-Code dispune de o vopsea solara capabila sa genereze energie electrica, iar la frecarea cu aerul se produce si energie electrostatica. De asemenea, energia generata in timpul miscarii suspensiilor este transmisa catre un generator care va produce energie electrica.

La interior, vedem o cabin simpla, cu scaune din fibra de carbon si cu un ecran care inlocuieste clasicele butoane de pe consola centrala.

In ceea ce priveste sistemul de propulsie, oficialii Mercedes-Benz au declarat ca vom face cunostinta cu o capodopera in ceea ce priveste motoarele conventionale alimentate cu hidrogen. De asemenea, puntea spate va fi operata de un motor electric, facand din G-Code un concept cu tactiune integrala.

Adaugă un comentariu