Moskvitch renaște ca pasărea Phoenix – Va produce vehicule electrice chinezești sub licență

După naționalizarea uzinei controlate de grupul Renault, Rusia a readus la viață fostul brand sovietic Moskvitch (care a dat faliment în 2006) pentru a construi vehicule chinezești sub licență din partea companiei JAC.

Uzina Renault a fost predată primăriei din Moscova imediat după retragerea francezilor din Rusia ca urmare a sancțiunilor impuse din pricina războiului din Ucraina. Primarul Moscovei a declarat că “fabrica de automobile Volgogradsky Prospekt are o istorie glorioasă. Am decis să listez uzina ca bun al orașului și să reiau producția sub marca istorică Moskvitch. În 2022, vom scrie o nouă pagină din istoria Moskvitch.”

În urma oficializării parteneriatului dintre partea rusească și chinezii de la JAC, fosta fabrică Renault, acum naționalizată, va purta denumirea de JSC Moskvitch. Aici, urmează să fie produse anumite modele din portofoliul brandului chinez: iEVS 4/iEV 7S. Aceste mașini sunt comercializate la momentul actual în China atât cu propulsoare termice, cât și în versiuni 100% electrice.

Cu un an în urmă, prin intermediul Auto Vision, redacția Auto Bild România a avut la test drive un exemplar JAC e-S2. Testul nostru complet poate fi citit aici.

Adaugă un comentariu