Nico Rosberg a câștigat Marele Premiu al Belgiei. Lewis Hamilton rămâne lider

Așa cum era de așteptat, Marele Premiu al Belgiei a oferit spectacol pentru fanii motorsportului. Nico Rosberg a plecat din pole-position și era favorit înaintea cursei, în timp ce Lewis Hamilton a primit o penalizare și a fost nevoit să pornească de pe poziția 21 a grilei de start.

Imediat după stingerea semaforului, Nico Rosberg pleacă excelent, însă Max Verstappen ratează startul și încearcă să recupereze poziția pierdută în fața lui Raikkonen. Vettel a fost și el acolo, însă îl lovește pe Kimi și produce primul accident al cursei.

Cei trei piloți implicați în acest “ambuteiaj” intră la boxe pentru remedierea problemelor, iar în tururile imediat următoare, Sainz Jr., Jenson Button și Pascal Wehrlein devin eroii principali. Totul a culminat cu ieșirea în decor a lui Kevin Magnussen. Pilotul Renault pierde controlul monopostului la ieșirea din celebrul Eau Rouge și percutează parapetul din pneuri. La scurt timp, cursa este întreruptă pentru refacerea parapetului, iar Lewis Hamilton profită din plin de incidentele din fața sa pentru a urca pe locul 5.

La scurt timp după reluarea cursei, britanicul face câteva tururi extrem de rapide și trece pe poziția a treia. Lewis va avea ceva emoții după ultimul schimb de pneuri când trece pe locul 4 în spatele lui Hulkenberg. Totuși, britanicul își arată clasa și recuperează extrem de rapid poziția pierdută, reușind astfel să încheie pe locul al treilea.

Nico Rosberg se impune fără emoții, pe doi termină Daniel Ricciardo, iar pe trei, Lewis Hamilton. În aceste condiții, britanicul rămâne pe prima poziție a clasamentului general.

Foto | Mercedes-AMG Petronas

Adaugă un comentariu