Nu e vis, e realitate! Așa arată noul Hyundai Ioniq 6

Hyundai a dezvăluit designul celui de-al doilea model al gamei 100% electrice Ioniq. Hyundai Ioniq 6 – „Electrified Streamliner', așa cum este descris de către echipa Hyundai, are o siluetă aerodinamică, iar pentru dezvoltarea autovehiculului au fost utilizate doar materiale sustenabile.

Având ca sursă de inspirație conceptul Prophecy, silueta lui Ioniq 6 se caracterizează prin linii simple și o formă aerodinamică, pentru a exprima ceea ce designerii Hyundai denumesc Emotional Efficiency. Tema generală de design – „Ethical Uniqueness' – se remarcă prin estetica simplificată, care pune accent pe funcționalitate.

Ioniq 6 are un coeficient aerodinamic de doar 0,21, mulțumită liniei joase a plafonului, clapetelor active, pasajelor roților, spoilerului, trenului de rulare, deflectoarelor și oglinzilor laterale digitale, (acestea din urmă fiind disponibile obțional) optimizate din punct de vedere aerodinamic.

Tehnologia Hyundai Parametric Pixels (peste 700 de pixeli) este integrată în: faruri, luminile spate, senzorii față, gurile de ventilație, precum și în consola centrală. In plus, Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL) conferă o alura spectaculoasă autovehiculului, atunci cand este acționată frâna. Caracterul distinctiv al modelului este accentuat de emblema Hyundai, care dispune de un nou design.

Habitaclul dispune de materiale ecologice și reflectă stilul de viață al clienților, care acordă o atenție deosebită soluțiilor de mobilitate sustenabilă, pentru îmbunătățirea experienței de condus.

Pentru dezvoltarea lui IONIQ 6 au fost utilizate următoarele materiale sustenabile:

  • exterior: vopsea provenită din reciclarea anvelopelor uzate, dar și pigment obținut din cărbune de bambus;
  • interior: piele eco, plastic reciclat, vopsea bio derivată din uleiuri vegetale, covorașele fiind realizate din plase de pescuit reciclate – o premieră pentru gama IONIQ.

Platforma E-GMP contribuie la maximizarea spațiului interior, iar podeaua plată permite crearea unui spațiu deschis, pentru confortul pasagerilor. Ioniq 6 dispune de un ecran de 12 inchi, respectiv de un instrumentar de bord de 12 inchi. În plus, consola centrală oferă spațiu generos pentru depozitare.

Arhitectura de iluminare incorporează tehnologia Dual Color Ambient Lighting, pasagerii având posibilitatea de a alege dintre 64 de culori, respectiv șase teme. În plus, sistemul „4-dot Interactive Pixel Lights' (disponibil pe volan) oferă o experiență intuitivă pentru conducatorul auto.

Modelul va fi prezentat în format fizic în luna iulie, însă până atunci va putea fi urmărit în format 3D pe trei ecrane speciale amplasate în următoarele locații de pe glob: K-POP Square – Seul, Piccadilly Circus – Londra și Big Kahuna – New York.

Adaugă un comentariu