Nu îți plătești amenzile? Te vei trezi cu permisul suspendat!

Așa cum bine știm, în România există un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere, fapt semnalat și de autorii proiectului. Noul proiect de lege propune un termen maxim de achitare al amenzilor de circulație de 60 de zile.

Pentru a încuraja plătirea acestor amenzi înainte de expirarea celor 60 de zile, autorii au propus suspendarea permisului după această dată până la momentul achitării amenzii.

În situația actuală, neplata amenzilor reprezintă o problemă pentru bugetele locale, deoarece Curtea de Conturi sancționează primăriile pentru neplată.

‘Principala problemă este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetui local. Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local’, susțin inițiatorii proiectului de lege.

Noul proiect de lege propune modificarea Codului rutier cu prevederea că “suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune până la momentul achitării amenzii, dacă aceasta nu a fost plătită în termen de 60 de zile de la sancționarea contravenientului”.

Sursa: profit.ro

Adaugă un comentariu